facebook
^ Terug naar boven

 • 1 Bier brouwen
  Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog.
 • 2 Wilt U zelf bier gaan brouwen.
  Bij ons bent U daarvoor aan het goede adres. Bier brouwen is namelijk eenvoudiger dan U denkt.
 • 3 Bier proeven
  Bier proeven doen we in de breedste zin van het woord.
 • 4 Praten over het brouwen van bier.
  Tijdens de clubavonden die altijd de eerste woensdag van de maand plaats vinden kan elk probleem van het brouwen uitgebreid besproken worden.
 • 5 Kwaliteit.
  We kunnen met recht zeggen dat de kwaliteit van de bieren elke clubavond weer een revelatie is.

D.A.B. de Wortketel.

Bier brouwen en proeven.

  
  

Bericht van het O.N.K.

Beste Vrienden van het Bier,

Deze zomer hebben we bepaald niet stil gezeten. Tijdens de LABO vergadering voorafgaand aan het ONK 2010 kwam het idee ter sprake om gezamenlijk het ONK te organiseren met de collega's uit Groningen, Friesland  en Zwolle. Deze voorzichtige plannen raakten nog die zelfde middag tijdens het ONK in een stroomversnelling, toen duidelijk werd dat een plek om het ONK 2011 te houden voorhanden was. Tja, dan wordt de verleiding wel erg groot. Nog voor het begin van de zomervakantie werd een voorbereidingsclub samengesteld, vergaderd en de eerste besluiten genomen. De samenwerking tussen "de Noorderlingen" was hiermee een feit. Het St Petri Gilde, het Groningse Wijn- en Biermakers Gilde en De Koperen Tsjettel hebben hiermee de schone taak op zich genomen het ONK 2011 te organiseren. Inmiddels is ook contact gelegd met de collega's van De Wortketel met het verzoek "de Noorderlingen" te komen versterken. De taken zijn als volgt verdeeld. Het St. Petri Gilde verzorgt de inschrijvingsprocedure, de Koperen Tsjettel organiseert de keuring en het Gronings Wijn- en Biermakers Gilde staat garant voor de organisatie van het "ONK feest". Het ophalen van de bieren na de inschrijving wordt een gezamenlijke onderneming.
Het ONK 2011 zal op 28 mei plaatsvinden in Veenhuizen. In de oude maalderij van deze voormalige strafkolonie wordt een brouwerij gevestigd die dan zijn open dag zal houden. Brouwerij Maallust , vernoemd naar het gebouw waarin het wordt gevestigd, zal daags daarvoor officieel geopend worden. De brouwerij zal te bezichtigen zijn en er zal bier van de brouwerij te degusteren zijn. Er wordt thans druk gewerkt aan de invulling van het programma, nadere berichten daarover volgen nog.
Bieren inschrijven zal mogelijk zijn tot 1 mei 2011.  De etiketten worden per email verzonden, zodat een vlotte afhandeling van de inschrijving mogelijk is. De ervaringen hiermee vorig jaar zijn ronduit positief geweest.
De bieren zullen op 7 mei worden opgehaald en te Joure worden afgeleverd alwaar de keuring in het weekend van 13, 14 en 15 mei zal plaatsvinden. De ingezonden bieren worden overigens dit jaar niet geretourneerd aan de inzenders om redenen van logistiek.
Binnenkort zal een website worden ingericht waar nadere mededelingen te vinden zijn. Bericht daarover volgt nog.

Groet,
Hans Warning
Namens "De Noorderlingen".

Welkom bij de wortketel

Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog. Het is wél een kunst die iedereen kan leren en waar iedereen van kan genieten. "D.A.B. De Wortketel" is het Drentse gilde van amateur bier-brouwers en bierproevers. Het doel van het gilde is om het zelf brouwen en proeven van bier als prettige hobby uit te dragen.

Lees meer...

Agenda

1 mei 2024, 20:00
Wedstrijd klasse A
3 juli 2024, 20:00
Vakantiebijeenkomst, vrije inloop
7 augustus 2024, 20:00
vakantiebijeenkomst, vrije inloop
4 september 2024, 20:00
Wedstrijd vrije klasse
2 oktober 2024, 20:00
Wedstrijd klasse B
4 december 2024, 20:00
Wedstrijd klasse D
8 januari 2025, 20:00
Nieuwjaarsreceptie
5 februari 2025, 20:00
Jaarvergadering.
Copyright © 2018. Drentse Amateur Bierbrouwers Vereniging  Alle rechten voorbehouden.