facebook
^ Terug naar boven

 • 1 Bier brouwen
  Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog.
 • 2 Wilt U zelf bier gaan brouwen.
  Bij ons bent U daarvoor aan het goede adres. Bier brouwen is namelijk eenvoudiger dan U denkt.
 • 3 Bier proeven
  Bier proeven doen we in de breedste zin van het woord.
 • 4 Praten over het brouwen van bier.
  Tijdens de clubavonden die altijd de eerste woensdag van de maand plaats vinden kan elk probleem van het brouwen uitgebreid besproken worden.
 • 5 Kwaliteit.
  We kunnen met recht zeggen dat de kwaliteit van de bieren elke clubavond weer een revelatie is.

D.A.B. de Wortketel.

Bier brouwen en proeven.

  
  

Gearchiveerde homepage artikelen

Noordelijk SpeciaalBierfestival

Goed nieuws van onze noordelijke PINT vrienden. Het volgende stond op de site van PINT regio noord te lezen. 

Tijdens de periodieke bierproefavonden in café “de Woldhoorn” hebben de leden van PINT-regio Noord (Promotie en Informatie Traditioneel Bier) regelmatig aangegeven dat een bierfestival in het Noorden erg gemist werd en dat het toch de allerhoogste tijd werd dat Groningen weer haar eigen speciaalbierfestival moet hebben. Dat heeft er toe geleid dat enkele bestuursleden en leden van PINT- regio Noord de koppen bij elkaar hebben gestoken en onderzoek hebben gedaan naar de mogelijke haalbaarheid van zo’n festival. Voorwaarden waren dat het in een gezellige locatie in het centrum van de stad Groningen moest plaatsvinden, het een speciaalbierfestival moest worden en dat het aan alle doelstellingen van PINT (promotie en informatie) moest voldoen.

Het resultaat is dat op 7 november 2009 PINT-regio Noord het Noordelijk SpeciaalBierfestival gaat organiseren. De locatie zal zijn het Heerenhuis aan de Spilsluizen in Groningen. Het eendaagse festival zal om 14 uur beginnen en 23 uur eindigen.

Doel van het festival.

Doel van het festival is om de bezoekers in een ongedwongen en gezellige sfeer kennis te laten maken met de speciaalbieren. Iedereen kent de pilseners, maar er zijn veel meer biersoorten die het verdienen om gekend te worden. De nadruk zal liggen op het proeven en genieten van de speciaalbieren en het verstrekken van informatie over de meegebrachte bieren. Het speciaalbierfestival zal een feest zijn voor de ware bierliefhebber en zal zeker geen zuipfestival worden.

Kernwoorden voor het festival zullen zijn: gezelligheid, kwaliteit en noviteit.

De gezelligheid zal worden gewaarborgd door de locatie. Het “Heerenhuis”, een intieme zaal in het centrum van de stad. De kwaliteit is afkomstig van de bieren die door de brouwers zelf zal worden getapt/geschonken en de wijze waarop de brouwer zich zal presenteren. PINT-regio Noord hecht er grote waarde aan dat aan de bezoekers ook informatie kan worden verstrekt over de bieren. Tenslotte de noviteit, die is te vinden in het aantal brouwerijen die zich voor het eerst in Groningen zullen gaan presenteren.

De brouwerijen

Voor het festival zijn 10 brouwerijen uitgenodigd, die allemaal een aantal speciaalbieren uit hun assortiment zullen tappen of schenken. De uitgenodigde brouwerijen zijn voor velen onbekend, wat een bezoek aan het festival voor velen extra-interessant maakt. De volgende brouwerijen zullen aanwezig zijn op het festival:

Brouwerij “ Koningshoeven ” –’s lands enige trappistenbrouwerij
Groninger “ Stadsbrouwerij ”  –een thuiswedstrijd
Brouwerij “ Klein Duimpje ”  
Brouwerij " Maaslandbrouwerij ” 
Brouwerij “ Moerenburg ” als goede oude bekenden van eerdere in Groningen georganiseerde bierfestivals
En nieuw voor Groningen
Brouwerij “ de Eem”
Brouwerij “ de Gulzige Gans”
Brouwerij “ Hettingabier” 
Brouwerij “ Huttenkloas ” 
Brouwerij “ Pauw ”

De kosten

De entree voor het festival is vastgesteld op € 5,-- en dat is inclusief het PINT-festivalglas, dat na afloop weer worden ingeleverd. Hiervoor krijgt men dan € 2,-- terug. De bieren worden uitsluitend getapt of geschonken tegen inlevering van de festivalmunten, die bij de ingang kunnen worden gekocht. PINT-leden krijgen 1 festivalmunt van de organisatie.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de secretaris van PINT-regio Noord Jos Walstra. Tel. 050- 5770707 of 06-23182560

Welkom bij de wortketel

Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog. Het is wél een kunst die iedereen kan leren en waar iedereen van kan genieten. "D.A.B. De Wortketel" is het Drentse gilde van amateur bier-brouwers en bierproevers. Het doel van het gilde is om het zelf brouwen en proeven van bier als prettige hobby uit te dragen.

Lees meer...

Agenda

3 juli 2024, 20:00
Vakantiebijeenkomst, vrije inloop
7 augustus 2024, 20:00
vakantiebijeenkomst, vrije inloop
4 september 2024, 20:00
Wedstrijd vrije klasse
2 oktober 2024, 20:00
Wedstrijd klasse B
4 december 2024, 20:00
Wedstrijd klasse D
8 januari 2025, 20:00
Nieuwjaarsreceptie
5 februari 2025, 20:00
Jaarvergadering.
Copyright © 2018. Drentse Amateur Bierbrouwers Vereniging  Alle rechten voorbehouden.