facebook
^ Terug naar boven

 • 1 Bier brouwen
  Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog.
 • 2 Wilt U zelf bier gaan brouwen.
  Bij ons bent U daarvoor aan het goede adres. Bier brouwen is namelijk eenvoudiger dan U denkt.
 • 3 Bier proeven
  Bier proeven doen we in de breedste zin van het woord.
 • 4 Praten over het brouwen van bier.
  Tijdens de clubavonden die altijd de eerste woensdag van de maand plaats vinden kan elk probleem van het brouwen uitgebreid besproken worden.
 • 5 Kwaliteit.
  We kunnen met recht zeggen dat de kwaliteit van de bieren elke clubavond weer een revelatie is.

D.A.B. de Wortketel.

Bier brouwen en proeven.

  
  

Gearchiveerde homepage artikelen

Inloopavond

Woensdagavond kwart voor acht en ik ben onderweg naar Echten. Ondanks dat het hoogzomer is en het broeierig warm is, is er wel degelijk een  inloopavond bij de Wortketel. We konden met z'n allen lekker buiten zitten en onze voorzitter had een vervanger gestuurd in de gedaante van Henk Stoel en Henk opende dan ook de avond. Er werden wat mededelingen gedaan over de open brouwdag van aanstaande zondag 5 juli 2009 en er is nog kort gesproken over de status van het dak van het clubgebouw. Hierna kwamen de eerste bieren ter tafel. Gelukkig waren er wat zelfgebrouwen bieren welke natuurlijk eerst werden gedronken. Zo waren er twee witbieren van Gert Jan Rijstenberg. De ene had Gert Jan gemaakt met het geel van drie citroenen en het merendeel van de aanwezige leden vond dit bier wel erg lekker maar het voldeed niet helemaal aan het verwachtingspatroon van een witbier. Wellicht de volgende keer brouwen met wat minder citroengeel. Het tweede witbier werd gemaakt met koriander. Zo kwamen er nog wat andere bieren op tafel en ik moet zeggen dat de kwaliteit in loop der jaren alleen maar beter lijkt te worden. Helaas moest ik zelf al redelijk vroeg afhaken aangezien ik met de auto was, maar de overige leden lieten het zich goed smaken. Enkele leden hadden in de loop van de dag natuurlijk een hele mooie dorst ontwikkeld bij de gedachte aan de clubavond en dit maakte de bieren natuurlijk extra lekker.

1.jpg

Even over de open brouwdag van aanstaande zondag. Sommigen zullen niet weten wat hiermee bedoeld wordt. Op deze bewuste dag komen we als leden bij elkaar om buiten  in de open lucht bier te gaan brouwen. Op deze dag zullen meerdere bieren gebrouwen worden in verschillende brouwinstallaties. Verder worden er op die dag enkele zelfgebrouwen bieren gedronken en worden er nog wat lekkere hapjes klaargemaakt. Tussen de middag bijvoorbeeld een fijn broodje hamburger. Hoewel de dag in eerste instantie voor de leden bedoeld is, kan een ieder op deze dag langskomen om samen met de leden te praten over bier of het maken van bier. Natuurlijk kunnen zij dan ook een bier proeven wat door de leden gemaakt is. Ik hoop dat het een plezierige dag gaat worden.

2.jpg

Het is inmiddels alweer het eind van de vaste eerste woensdagavond van de maand en ik ga wederom tevreden naar huis. Volgende maand is er weer een inloopavond.

Henk Kuik

Welkom bij de wortketel

Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog. Het is wél een kunst die iedereen kan leren en waar iedereen van kan genieten. "D.A.B. De Wortketel" is het Drentse gilde van amateur bier-brouwers en bierproevers. Het doel van het gilde is om het zelf brouwen en proeven van bier als prettige hobby uit te dragen.

Lees meer...

Agenda

3 juli 2024, 20:00
Vakantiebijeenkomst, vrije inloop
7 augustus 2024, 20:00
vakantiebijeenkomst, vrije inloop
4 september 2024, 20:00
Wedstrijd vrije klasse
2 oktober 2024, 20:00
Wedstrijd klasse B
4 december 2024, 20:00
Wedstrijd klasse D
8 januari 2025, 20:00
Nieuwjaarsreceptie
5 februari 2025, 20:00
Jaarvergadering.
Copyright © 2018. Drentse Amateur Bierbrouwers Vereniging  Alle rechten voorbehouden.