facebook
^ Terug naar boven

 • 1 Bier brouwen
  Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog.
 • 2 Wilt U zelf bier gaan brouwen.
  Bij ons bent U daarvoor aan het goede adres. Bier brouwen is namelijk eenvoudiger dan U denkt.
 • 3 Bier proeven
  Bier proeven doen we in de breedste zin van het woord.
 • 4 Praten over het brouwen van bier.
  Tijdens de clubavonden die altijd de eerste woensdag van de maand plaats vinden kan elk probleem van het brouwen uitgebreid besproken worden.
 • 5 Kwaliteit.
  We kunnen met recht zeggen dat de kwaliteit van de bieren elke clubavond weer een revelatie is.

D.A.B. de Wortketel.

Bier brouwen en proeven.

  
  

Gearchiveerde homepage artikelen

Webmaster

Daar zat hij dan. De webmaster voor zijn monitor. Hij kon beschikken over prachtige applicaties. Hiermee was hij in staat om een mooie website te bouwen voor de Wortketel. Zijn club. Maar hoe lang hij daar ook zat, de inspiratie bleef weg en het scherm bleef wit. Doelloos bleef hij daar zitten te staren en hoewel enkele ideeën weliswaar tot een begin kwamen werden ze toch altijd maar weer weggegooid omdat ze uiteindelijk toch niet voldeden aan de gestelde eisen.

De oude site was mooi maar had een groot probleem. Dit probleem was de beheersbaarheid. Zelfs een kleine aanpassing was een enorme hoeveelheid werk. Het aanpassen van de kleur voor de hele site bijvoorbeeld zou dagen, zo niet weken in beslag nemen. Het moest dus totaal anders. Maar hoe dan? Dagen werden weken en weken werden maanden. En de oude site bleef maar zoals hij was.  

Op een zaterdag avond vond de webmaster zich terug aan de bar van een lokaal café. Hij was daar samen met zijn neef naar toe gegaan om zomaar wat te drinken en te keuvelen over van alles en nog wat. Het bouwen en beheren van websites kwam ook ter sprake. Toen bleek dat het bewuste café ook een website had en daarvoor portal software gebruikte. Het licht begon weer te schijnen in het hoofd van de webmaster. Portal software!!!! Beheersbaarheid en vrijheid om het uiterlijk aan te passen. Natuurlijk, dat hij daar nou niet eerder aan had gedacht.  

Het is vandaag 14 april 2007 en de portal software is geïnstalleerd in de vorm van Joomla CMS. Joomla is een content management systeem waarbij de webmaster in staat is om gebruikers aan te maken die content in de vorm van artikelen kunnen toe voegen of bewerken. De webmaster is dan vrij om zich meer bezig te gaan houden met het design van de site.  Aangezien de site vanaf 14 april in de lucht is zal het een tijdje gaan duren voor de site zijn eigenlijke vorm gevonden heeft. Gun ons hiervoor wat tijd.  

Met vriendelijke groet.
Henk Kuik (de webmaster)

Welkom bij de wortketel

Het brouwen van bier is al eeuwenlang een kunst, ook al beseft lang niet iedereen dat tegenwoordig nog. Het is wél een kunst die iedereen kan leren en waar iedereen van kan genieten. "D.A.B. De Wortketel" is het Drentse gilde van amateur bier-brouwers en bierproevers. Het doel van het gilde is om het zelf brouwen en proeven van bier als prettige hobby uit te dragen.

Lees meer...

Agenda

3 juli 2024, 20:00
Vakantiebijeenkomst, vrije inloop
7 augustus 2024, 20:00
vakantiebijeenkomst, vrije inloop
4 september 2024, 20:00
Wedstrijd vrije klasse
2 oktober 2024, 20:00
Wedstrijd klasse B
4 december 2024, 20:00
Wedstrijd klasse D
8 januari 2025, 20:00
Nieuwjaarsreceptie
5 februari 2025, 20:00
Jaarvergadering.
Copyright © 2018. Drentse Amateur Bierbrouwers Vereniging  Alle rechten voorbehouden.