Merckwaerdighe Bierologie
GERAADPLEEGDE LITERATUUR. LIJST VAN MEDEWERKERS.
Van Alkemade en Van der Schelling, Nederlands Displegtigheden, Rotterdam, 1732
André, L'Alimentation et la Cuisine à Rome, Paris, 1961
Baudet, De Maaltijden en de Keuken in de Middeleeuwen, Leiden, 1904
Beer in Britain, Compiled from a Special Supplement of The Times, London, 1960
Van Beverwyck, Schat der Gesontheyt, verciert met Historyen, Kopere Platen, als oock met Verssen van Heer Jacob Cats, Ridder, Raedt-Pensionaris van Hollandt, Amsterdam, 1943
Bickerdyke, The Curiosities of Ale and Beer, London, 1889
Blankaart, De Borgerlyke Tafel, Om lang en gesond sonder ziekten te leven. Waar in van Yder Spijse in het besonder gehandelt werd, Amsterdam, 1683
Burema, De Voeding in Nederland van de Middeleeuwen tot de Twintigste Eeuw, Assen, 1953
Campbell, The Book of Beer, London, 1956
Chomel en De Chalmot, Algemeen Huishoudelijk-, Natuurkundig-, Zedekundig- en Konst-Woordenboek, Vervattende veele middelen om zijn Goed te Vermeerderen en zijne Gezondheid te behouden, enz., Leiden en Leeuwarden, 1778
Grendal, Lettre sur la Bière, Valenciennes, 1734
Clair, Kitchen and Table, London, 1964
Doorman, De Middeleeuwse Brouwerij en de Gruit, Den Haag, 1955
Forbes, Studies in Ancient Technology, Leiden, 1965
Geiringer, Hun Naam was Bach, Ned. Vert., Arnhem, 1956
Gimherg, Feesten en Maaltijden in Zutphen in de Middeleeuwen, verschenen in Bijdragen en Mededeelingen der Vereeniging Gelre, 1909
Herchenröder, Liebeserklärung an eine kühle Blonde, Offenbach a. M., 1965
Hoffman, 5000 Jahre Bier, Nürnberg, 1956
Kirton, A GLass of Ale, its History and Mystery, Londen, z.j.
Van Laer, La Bière, Paris,1937
Livio, Tavernes, Estaminets, Guingettes et Cafés d'Antan et de Naguère, Paris, 1961
North, La Bière éternelle, Neuchâtel, 1964
Schiedlausky, Essen und Trinken, München, 1959
Schookius, Liber de Cervisia quo omnia ad illam pertinentia plenissime dicutiuntur, Groningen, 1661
Schotel, Oude Zeden en Gebruiken in Nederland, Dordrecht, 1859
Schranka, Fin Buch vom Bier, Frankfurt a. 0., 1886
Schürmann, Das Bier, Berlijn, 1936
Sillner, Das Buch vom Bier, München, 1962
Simon, Die Bierfibel Duisburg, 1951
Stepp, Bier wie es der Arzt sieht, München 1962
Stuhi, Das Bier bei Homer, Würzburg, 1928
Tregement der Ghesontheyt, ghetranslateert uiten latine in duytsche, een postincunabel van ca 1514.
Verkade, Een grafelijk Huishouden, Wormerveer en Amsterdam, 1955
Vosmaer, De Kunst van Lang te leven en wel te sterven, Haarlem, 1827
De Vries, Qui manet in Zwolla, Zwolle, 1950
Wilson, Life in Shakespeare's England, Cambridge, 1911
Het oud-archief van de Grolsche Bierbrouwerij N.V.
Een aantal werken van klassieke auteurs zoals Caesar, Plinius, Tacitus, enz.
Diverse artikelen in binnen- en buitenlandse tijdschriften
DEZE BIERREIS WERD GEMAAKT DOOR:
Dr. Margaretha A. Verkade,
die het oud-archief van de Grolsche Bierbrouwerij tot leven bracht;
J. J. Hooft van Huysduynen
die door opsporingen in Rijks- en andere archieven de
gegevens van het Grolsch-archief bevestigde en completeerde;
Prof. Dr. Ir. R.J. Forbes en W. A. Forbes,
die in de literatuur opzochten wat voor dit boekje van belang was;
Willy Buit,
die tekende wat er te illustreren viel;
Wina Bom,
gespecialiseerd in spijzen en dranken, die opschreef wat de anderen vertelden;
G.E.K. Brummer,
reisleider.